Turismul de conferinţe, neglijat în România, creşte şi pe timp de criză în alte ţări

Postat la 05 decembrie 2011 43 afişări

Conferinţele şi evenimentele organizate în România sunt tot mai puţine, pe fondul crizei economice, a preţurilor mari şi a lipsei promovării, în timp ce alte ţări pun accent pe acest segment de turism, intensificând reclamele şi deschizând birouri de reprezentare în cât mai multe destinaţii.

În România, turismul de conferinţe nu a fost niciodată o prioritate, nu are o identitate şi nu este promovat în străinătate. Hotelurile şi serviciile sunt mai scumpe decât în ţările din zonă, iar opţiunile de agrement sunt modeste. În consecinţă, acest segment a scăzut constant în fiecare dintre ultimii ani. "România pierde întotdeauna la preţ în faţa ţărilor din zonă. Hotelurile româneşti n-au scăzut preţurilor pentru organizarea de evenimente în ultimii trei ani, cu toată criza economică, ba chiar la sfârşitul verii începuseră să le crească. În Ungaria, tarifele sunt mai mici cu 30%, iar în Cehia şi Bulgaria cu 20%, şi vorbim de tot ce înseamnă pachet de conferinţă, adică închirierea sălilor, cazare, echipamente tehnice şi mese", spune Roxana Bălcescu, director adjunct al agenţiei de turism CMB Travel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conferinte,
turism,
criza,
romania,
evenimente
/actualitate/afaceri/turismul-de-conferinte-neglijat-in-romania-creste-si-pe-timp-de-criza-in-alte-tari-9028455
9028455
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.