Trimestru foarte bun pentru Apple: Profitul a crescut de peste doua ori, iar veniturile au urcat cu 82%

Postat la 20 iulie 2011 14 afişări

Profitul net al Apple a crescut de peste doua ori in perioada aprilie-iunie, al treilea trimestru fiscal, la 7,3 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 82%, la 28,5 miliarde de dolari, datorita vanzarilor neasteptat de bune ale iPhone si performantelor companiei pe pietele asiatice.

De altfel, vanzarile Apple au depasit cu mult estimarile pe toate categoriile de produse, iar actiunile companiei au crescut cu peste 7% la New York, atingand un maxim istoric de 405 dolari pe unitate. Rezultatele financiare ale companiei au "zdrobit" si cele mai optimiste estimari ale analistilor, transmite agentia Reuters. Specialistii sustin ca, odata cu vanzarea a 20,34 milioane de iPhone-uri in trimestrul al treilea, Apple a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din lume dupa volum, depasind Nokia si Samsung.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
apple,
profit,
venituri,
rezultate,
bilant
/actualitate/afaceri/trimestru-foarte-bun-pentru-apple-profitul-a-crescut-de-peste-doua-ori-iar-veniturile-au-urcat-cu-82-8508964
8508964
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.