Toyota vrea sa creasca productia in 2012 la un nivel record

Postat la 03 august 2011 12 afişări

Toyota, cel mai mare grup auto din lume, vrea sa majoreze productia cu 24% anul urmator, la un nou nivel record de 8,9 milioane de masini, parte a unui program de recuperare a declinului din lunile de dupa cutremurul din martie, a declarat o sursa apropiata situatiei pentru Reuters.

Grupul a prezentat marti programul furnizorilor, a spus sursa citata. Tinta de 8,9 milioane de autovehicule pentru anul urmator, care nu include productia diviziilor Daihatsu Motor si Hino Motors, va depasi recordul anterior de 8,53 milioane de unitati, inregistrat in 2007, inainte de criza globala. Un purtator de cuvant al Toyota a refuzat sa confirme informatia, afirmand ca grupul ofera furnizorilor date referitor la ce trebuie sa se astepte, dar ca nu face asemenea planuri publice. Toyota si-a majorat tinta de productie pentru acest an cu 350.000 de masini, la 7,15 milioane, ca urmare a unei redresari mai rapide a lantului de furnizori. Grupul a avut pierderi operationale in primul trimestru fiscal, perioada aprilie-iunie, pentru prima data in ultimii doi ani, cauzate de cutremurul devastator din martie din Japonia si de aprecierea yenului, insa a ridicat prognoza de profit pentru anul in curs, mizand pe o revenire rapida.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
toyota,
productie,
crestere,
record
/actualitate/afaceri/toyota-vrea-sa-creasca-productia-in-2012-la-un-nivel-record-8560564
8560564
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.