Topul saraciei: in varf sunt judetele cu cei mai multi bugetari

Postat la 03 iunie 2010 35 afişări

Cele mai sarace judete din tara, cum sunt Vaslui, Salaj, Tulcea, Valcea sau Covasna, unde PIB-ul pe cap de locuitor este cu mult sub media nationala, au cel mai mare numar de bugetari din administratia locala raportat la numarul de locuitori, arata o analiza obtinuta de ZF de la Ministerul Finantelor.

Astfel, in Salaj, Valcea sau Tulcea sunt circa 3,5- 4 bugetari locali la suta de locuitori, fata de o medie nationala de trei bugetari locali la suta de locuitori. In judete bogate precum Timis, Constanta sau Prahova, raportul este intre 2,5 si 3. Cei mai multi functionari publici din administratia locala lucreaza in Bucuresti (60.900), Iasi (27.100), Prahova (23.500), Timis (23.000) si Bacau (22.100), unde exista cate trei functionari la 100 de locuitori.

Vedeti cati bani ar putea economisi statul prin concedierea unei parti din functionari pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
bugetari,
salarii,
functionari,
judete,
saracie,
top
/actualitate/afaceri/topul-saraciei-in-varf-sunt-judetele-cu-cei-mai-multi-bugetari-6258191
6258191
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.