Sucu: Bancile omoara toata creditarea persoanelor fizice

Postat la 05 iulie 2010 17 afişări

Omul de afaceri Dan Sucu, proprietarul grupului de firme Mobexpert si unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori romani, critica dur sistemul bancar local, 80% din sistem fiind in proprietatea grupurilor financiare straine, pe care il acuza ca blocheaza artificial creditarea persoanelor fizice si in acest fel loveste consumul, afacerile si duce economia in jos, in loc sa o sustina.

"In momentul de fata, vrem sau nu sa recunoastem, principala problema este blocajul creditarii la nivelul persoanelor fizice, blocaj pe care eu il vad in cea mai mare parte artificial (face referire la dobanzile mari - n.red.). Din pacate, în domeniul bancar deciziile strategice nu se mai iau in Bucuresti. Cred ca managementul local al bancilor nu este capabil cu adevărat sa-si expuna parerile catre decidenţii de la Viena sau Paris, astfel ca totul este blocat", a spus Sucu.

El explica faptul ca in Romania problema creditarii nu este a companiilor mari, avocatii de specialitate negociind clauze favorabile ambelor parti, cat mai degraba a persoanelor fizice, situatie in care "banca isi impune intotdeauna punctul de vedere".

Cititi un interviu cu Dan Sucu pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
consum,
declaratii,
Dan Sucu,
banci,
creditare
/actualitate/afaceri/sucu-bancile-omoara-toata-creditarea-persoanelor-fizice-6494966
6494966
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.