Statul vinde tot pentru a face rost de bani: 450 mil. euro pentru 11% din Petrom

Postat la 27 mai 2010 45 afişări

Presat de nevoia de lichiditati si de majorarea de capital de 600 de milioane de euro pe care Petrom vrea s-o faca, statul se pregateste de retragerea din actionariatul celei mai mari companii din Romania.

Ministerul Economiei, care detine in prezent 20,6% din actiunile Petrom (SNP), cea mai mare companie din Romania, se pregateste sa vanda prin intermediul bursei un pachet de 11,84% din participatia sa la capitalul producatorului de petrol si gaze, tranzactie din care ar putea incasa peste 450 mil. euro, conform preturilor cu care s-au tranzactionat ieri titlurile SNP.

Decizia a fost anuntata inca de luna trecuta de catre Adriean Videanu, ministrul economiei, si vine in contextul in care statul se confrunta cu un deficit major de lichiditati. Tot lipsa de lichiditati ar fi impins oricum statul afara din actionariatul Petrom in contextul in care compania are in vedere realizarea unei majorari de capital de 600 mil. euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
actiuni,
Petrom,
stat,
vanzare
/actualitate/afaceri/statul-vinde-tot-pentru-a-face-rost-de-bani-450-mil-euro-pentru-11-din-petrom-6184413
6184413
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.