Statul ar pierde de 12 ori mai mult decat ar castiga din impozitarea veniturilor din IT

Postat la 11 mai 2010 15 afişări

Eliminarea de catre Guvern a scutirii de la plata impozitului pe venit acordata programatorilor din domeniul IT este gresita, statul urmand sa piarda de 12 ori mai mult decat ar castiga prin aplicarea acestei masuri, apreciaza presedintele grupului IT Asesoft, Sebastian Ghita.

"Consider ca masura este profund gresita. Acesti oameni lucreaza pentru Romania si aduc in Romania zeci si sute de mii de euro fiecare, iar ei sunt parte a ceea ce numim «industria de varf» in Romania", a declarat Ghita.

Conform estimarilor Asesoft, Romania ar putea castiga din impozitarea veniturilor programatorilor IT mai putin de 10 milioane de euro pe an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
stat,
impozite,
IT
/actualitate/afaceri/statul-ar-pierde-de-12-ori-mai-mult-decat-ar-castiga-din-impozitarea-veniturilor-din-it-6109781
6109781
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.