Soros si-a lichidat aproape total investitiile de 800 de milioane de dolari in aur

Postat la 17 mai 2011 10 afişări

Miliardarul american George Soros si-a lichidat in primul trimestru aproape in intregime plasamentele de 800 de milioane de dolari in aur, inainte de un declin al cotatiilor materiilor prime cauzat chiar de informatia ca isi retrage investitiile.

Managerul de fond John Paulson si-a mentinut expunerea pe aur, iar la retragerea lui Soros de pe acest segment s-au alaturat alte nume mari din industria financiara, intre care Eric Mindich si Paul Touradji, potrivit unor documente transmise Comisiei pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA. Aurul se tranzactioneaza in prezent usor sub pragul de 1.500 de dolari pe uncie. Soros, care s-a aratat in ultimii ani increzator in evolutia aurului, si-a redus participatia in SPDR Gold Trust, cel mai mare fond de plasamente in aur, la sapte milioane de dolari, de la 655 milioane de dolari in decembrie. De asemenea, miliardarul a lichidat o participatie de cinci milioane de actiuni la iShares Gold Trust. Valoarea totala a investitiilor in aur ale lui Soros era de 774 milioane de dolari la sfarsitul anului trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soros,
lichidare,
investitii,
aur
/actualitate/afaceri/soros-si-a-lichidat-aproape-total-investitiile-de-800-de-milioane-de-dolari-in-aur-8271272
8271272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.