Si Japonia a iesit din recesiune

Postat la 17 august 2009 7 afişări

Japonia a inregistrat in trimestrul doi o crestere economica de 0,9% fata de primele luni ale anului, dupa cinci trimestre de scadere a Produsului Intern Brut (PIB), analistii avertizand insa ca viitorul este nesigur tinand cont ca revenirea s-a facut pe baza stimulilor fiscali pe termen scurt.

In termeni anuali, economia nipona, a doua la nivel mondial, a inregistrat o crestere in T2 de 3,7%, dupa ce in ultimul trimestru a inregistrat o contractie de 3,5% iar in ianuarie-martie, a scazut cu 3,1%, conform Reuters.

Primele state europene care au iesit din recesiune au fost Franta si Germania, acestea inregistrand o crestere cu 0,3% in trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru al acestui an, spre surprinderea analistilor si investitorilor, dar si a guvernelor de la Paris si Berlin.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
pib,
stimuli,
recesiune,
crestere
/actualitate/afaceri/si-japonia-a-iesit-din-recesiune-4772598
4772598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.