Seful statului acuza "obraznicia" bancilor care "tipa si ne dau lectii"

Postat la 05 august 2010 24 afişări

Presedintele Traian Basescu a acuzat retroactiv bancile din Romania ca au alimentat cresterea economica "bolnava" din 2007-2008 prin creditele date cu buletinul, iar acum, mai mult, dau lectii autoritatilor si refuza sa-si asume raspunderea pentru comportamentul de atunci.

"Nu-mi place modul cum bancile se derobeaza de raspundere pentru situatia la care au contribuit, pentru faptul ca au dezechilibrat bugetul Romaniei. Au dat credite cu buletinul, au fost avertizate de guvernator. Acum tipa si ne dau lectii la televizor, ceea ce este o obraznicie", a declarat seful statului, in cadrul unei emisiuni la televiziunea publica.

Indirect, presedintele Basescu a raspuns astfel criticilor aduse in ultima perioada de reprezentanti ai industriei financiare la adresa politicilor Guvernului. Cel mai vehement s-a dovedit Andreas Treichl, presedintele si directorul general al grupului austriac Erste, proprietar al BCR, care a declarat recent ca politicienii din Romania rateaza sansa de a scoate tara din recesiune si a o aduce printre primele in Europa Centrala si de Est, adaugand ca este "o rusine teribila" ca statul nu este in stare sa atraga fondurile europene de 35 de miliarde de euro destinate Romaniei.

Presedintele Traian Basescu nu este la prima ciocnire cu bancile si nu s-a sfiit niciodata sa-si exprime puncte de vedere critice la adresa acestora. Anul trecut, in vara, declara ca bancile nu mai au in el un sustinator atata vreme cat nu reiau creditarea economiei si nu renunta la "batjocura" din zona dobanzilor. Mai nou insa a revenit la sentimente mai bune: la intalnirea de acum cateva saptamani cu Alessandro Profumo, presedintele executiv al grupului UniCredit, Traian Basescu i-a multumit acestuia pentru ceea ce grupul italian a facut in Romania in ultimii zece ani si pentru faptul ca isi pastreaza expunerea pe Romania si chiar a glumit, spunand ca "in aceste vremuri grele, este intotdeauna o placere sa ai o banca".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
banci,
credite,
buget,
erste,
unicredit
/actualitate/afaceri/seful-statului-acuza-obraznicia-bancilor-care-tipa-si-ne-dau-lectii-6776374
6776374
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.