Seful Concurentei: Directorii care vor sa faca ordine in companii ne-ar putea aduce primele autodenunturi

Postat la 12 iulie 2010 14 afişări

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, are pe masa primul autodenunt al unei companii din istoria de 14 ani a institutiei si se pregateste sa dea verdictul in investigatia pe piata fondurilor de pensii private obligatorii.

In urma cu cateva saptamani, Consiliul Concurentei a avut primul caz de clementa, in urma autodenuntului unei companii care si-a recunoscut practicile anticoncurentiale si a furnizat informatii despre intelegerile sale ilegale cu alti jucatori. Clementa este o practica comunitara care permite companiilor care se autodenunta sa scape de amenda daca coopereaza cu autoritatile de concurenta.

In august, Consiliul ar putea da verdictul in ancheta pe piata fondurilor de pensii private, dupa ce va primi si punctele de vedere ale Comisiei Europene in acest caz. Ancheta a pornit de la faptul ca toate fondurile au decis sa mearga pe comisioanele maxime de administrare permise de lege, de 2,5% din contributii.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/seful-concurentei-directorii-care-vor-sa-faca-ordine-in-companii-ne-ar-putea-aduce-primele-autodenunturi-6541061
6541061
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.