Scandal la Ikea: Compania este acuzată că şi-ar fi spionat angajaţii şi clienţii

Postat la 01 martie 2012 28 afişări

Filiala franceză a companiei Ikea a lansat o anchetă privind acuzaţiile de supraveghere ilegală a personalului propriu şi a unor clienţi, acuzaţii emise de publicaţia Le Canard Enchaîne, avocaţi ai salariaţilor susţinând că vor depune şi ei plângeri.

Conform publicaţiei, "departamentul riscuri" al Ikea a încheiat un acord în 2003 cu detectivi privaţi care îi furnizau informaţii din dosare poliţieneşti despre salariaţi care urmau să fie angajaţi, sindicalişti şi despre clienţi în cazul unor litigii comerciale. Datele erau introduse în fişierul electronic Stic (sistem de informaţii despre infracţiuni constatate), o imensă bază de date conţinând milioane de nume, permise de conducere sau numere de înmatriculare a vehiculelor. Publicaţia prezintă diferite exemple ale unor cereri de informaţii despre clienţi sau salariaţi, între anii 2007 şi 2009.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
ikea,
scandal,
companie,
clienti,
spionaj
/actualitate/afaceri/scandal-la-ikea-compania-este-acuzata-ca-si-ar-fi-spionat-angajatii-si-clientii-9359889
9359889
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.