Salariul mediu net continua sa scada

Autor: Ana Raduta Postat la 05 octombrie 2010 11 afişări

Castigul salarial mediu net a scazut in luna august cu 16 lei, pana la 1.339 de lei. Cel mai bine platiti au fost, si de aceasta data, angajatii din companiile de transport aerian.

La polul opus s-au aflat cei care muncesc in industria hoteliera. Daca in transporturi aeriene media salariala a fost de 3.300 de lei, in hoteluri si restaurante castigul salarial a fost de patru ori mai mic, adica 787 de lei.

Castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.846 de lei, cu 1,2% mai mic fata de luna precedenta. Scaderea este explicata si prin faptul ca in luna precedenta au fost acordate prime ocazionale, precum primele de vacanta si plata concediilor de odihna.

Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net au avut loc activitatile de productie a produselor din tutun, cu 7%, in fabricarea produselor textile, fabricarea substantelor si a produselor chimice, tabacirea si finisarea pieilor (inclusiv fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie, harnasamentelor si incaltamintei; prepararea si vopsirea blanurilor), industria metalurgica, extractia minereurilor metalifere, intre 4% si 5%, si in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), intre 3% si 4%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umanelarii,
ins,
salariu mediu
/actualitate/afaceri/salariul-mediu-net-continua-sa-scada-7447442
7447442
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.