S&P: Rostogolirea datoriilor Greciei ar putea conduce la default selectiv

Postat la 04 iulie 2011 11 afişări

Agentia de rating Standard & Poor's (S&P) a avertizat luni ca rostogolirea datoriilor Greciei in conformitate cu oricare dintre cele doua scheme propuse de Franta va fi considerata default selectiv.

Moneda euro s-a depreciat fata de dolar pe pietele asiatice dupa avertismentul lansat de S&P. Agentia noteaza ca cele doua variante propuse de Franta pentru rostogolirea obligatiunilor de stat ale Greciei care vor ajunge la maturitate pana in 2014 ar implica pierderi pentru creditorii privati. "Daca oricare dintre optiuni ar fi implementat in forma actuala, fara noi modificari, vom considera probabil ca constituie intrarea in default, potrivit criteriilor noastre. In acest caz, vom reduce ratingul Greciei la SD, indicand ca statul a restructurat practic o parte din obligatiuni", se arata intr-un comunicat transmis de S&P.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
s&p,
grecia,
datorii,
default
/actualitate/afaceri/s-p-rostogolirea-datoriilor-greciei-ar-putea-conduce-la-default-selectiv-8437532
8437532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.