Romanii platesc 300 de milioane de euro in plus la factura pentru curent

Postat la 01 septembrie 2010 48 afişări

Furturile de energie din Romania ating anual circa 300 de milioane de euro. Suma este una considerabila in conditiile in care ea depaseste cu mult chiar si profitul brut din 2009 al uneia dintre cele mai mari companii de distributie.

In cazul Enel Distributie Muntenia acest indicator se cifra, la sfarsitul anului precedent, la aproximativ 80 de milioane de euro. In fapt, 5% din consumul anual de energie electrica din Romania este reprezentat de furturi din retea.

Analistii din piata admit ca furtul este un fenomen. "Consumul propriu tehnologic reprezinta diferenta dintre cantitatea de energie achizitionata si ceea ce vand propriu-zis companiile de distributie. Aici sunt insumate pierderile. Iar furtul este una dintre componente. Eu il estimez la un nivel de 5-7% in functie de zona pe care o tranziteaza reteaua" a declarat, pentru Gandul, Florin Marcu, directorul general al Sindserv.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
curent,
facturi,
romani,
furt
/actualitate/afaceri/romanii-platesc-300-de-milioane-de-euro-in-plus-la-factura-pentru-curent-7071872
7071872
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.