Romanii mizeaza pe faptul ca leul nu mai pica si prefera creditele in valuta

Postat la 25 iunie 2010 10 afişări

In ultimul an, creditarea in valuta a crescut cu 4,6%, in timp ce imprumuturile in lei au scazut cu 5,4%.

Romanii prefera, in ciuda riscului valutar, sa se imprumute mai mult in valuta decat in moneda locala, mizand practic pe faptul ca leul nu mai poate scadea fata de euro. Luna trecuta, valoarea totala a creditelor in valuta luate de gospodariile populatiei de la banci a ajuns la un echivalent de 62,615 miliarde de lei, in crestere cu 1,3 miliarde de lei, circa 300 de milioane de euro fata de cea inregistrat in aprilie, cresterea procentuala fiind 2%, conform datelor BNR.

In acelasi timp, in ciuda faptului ca bancile au redus considerabil dobanzile la creditele noi in lei, creditarea in moneda nationala a scazut in mai doar cu 0,1%, soldul imprumuturilor acordate ajungand la 37,87 miliarde de lei. In perioada mai 2009 - mai 2010 creditul in valuta la nivelul gospodariilor populatiei a crescut cu 4,6%, in timp ce valoarea totala a imprumuturilor acordate in lei a scazut cu 5,4%.

Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
credite,
leu,
valuta,
euro
/actualitate/afaceri/romanii-mizeaza-pe-faptul-ca-leul-nu-mai-pica-si-prefera-creditele-in-valuta-6445412
6445412
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.