Romanii catre seici: “Noi venim cu verdele, voi veniti cu verzisorii”. Ce proiecte vrem sa le vindem arabilor

Postat la 10 martie 2011 15 afişări

Un dosar cantarind doua kilograme, in care sunt inventariate proiecte publice si private insumand 10 miliarde de dolari, le-a fost inmanat investitorilor din Golf, veniti la Bucuresti, la un forum de afaceri, sa testeze piata romaneasca.

"Am 2.000 de miei pregatiti. Ori ii vand in tara, ori in afara, sa vad cine da mai mult". Stefan Poienaru creste mii de oi si capre. In fiecare an, inainte de Paste, afacerea lui infloreste. Pentru a avea insa o cerere constanta tot timpul anului, dl. Poienaru tinteste mai departe. A venit la forumul de afaceri romano-arab, care se desfasoara zilele acestea la Bucuresti, decis sa-si trimita berbecutii in Dubai, Qatar, Oman sau Emiratele Arabe Unite. "Arabii nu cer o cantitate anume: cat de mult putem noi livra", ne spune crescatorul roman. Pentru piata arabilor se bate toata lumea occidentala. De pilda, Jameel Sultan, vicepresedintele Camerei de Comert din Oman, ne spune ca tara sa - a carei agricultura este dedicata cresterii curmalelor - importa 80 la suta din necesarul de carne rosie din Noua Zeelanda si Canada, iar pui aduce din Franta si Brazilia, deci Romania ar trebui sa se bata pentru un loc pe o piata foarte ofertanta.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
proiecte,
arabi,
investitii
/actualitate/afaceri/romanii-catre-seici-noi-venim-cu-verdele-voi-veniti-cu-verzisorii-ce-proiecte-vrem-sa-le-vindem-arabilor-8049253
8049253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.