Romania, locul doi in lume dupa usurinta cu care se infiinteaza o societate cu capital strain

Postat la 07 iulie 2010 39 afişări

Romania ocupa locul doi in lume dupa usurinta cu care se infiinteaza o societate cu raspundere limitata cu capital strain, dupa Slovacia, in conditiile in care acest proces necesita sapte proceduri si 11 zile, potrivit unui raport publicat miercuri de Banca Mondiala.

Indicele privind usurinta cu care se infiinteaza o societate straina, care evalueaza regimurile de reglementare pentru a intemeia o afacere, este de 89,5 in Romania si de 92,1 in Slovacia, in conditiile in care maximul este 100. La polul opus fata de Romania si Slovacia, se gasesc state precum Ghana, unde timpul necesar fondarii unei afaceri este de 72 de zile, Arabia Saudita si Angola, in care intemeierea unei firme dureaza cel mai mult, respectiv 263 de zile, adica aproape noua luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/romania-locul-doi-in-lume-dupa-usurinta-cu-care-se-infiinteaza-o-societate-cu-capital-strain-6515573
6515573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.