Ratingul Greciei impinge euro la minimul ultimului an fata de dolar

Postat la 28 aprilie 2010 39 afişări

Euro a scazut peste noapte la minimul ultimelor 12 luni fata de dolar, iar bursele asiatice au inregistrat pierderi semnificative, investitorii renuntand la activele percepute ca riscante, speriati de potentialul impact al retrogradarii ratingurilor de tara ale Greciei si Portugaliei.

Participantii la piata, tematori de o posibila raspandire a problemelor financiar-fiscale ale unor state din zona euro, au cautat refugiu in instrumente si active considerate mai putin riscante, precum dolarul american, aurul sau obligatiunile de stat ale Japoniei, potrivit Reuters.

Petrolul a batut de asemenea in retragere, iar principalii indici ai bursei de la New York au inchis sedinta de marti in scadere cu peste 2% fiecare, piata americana inregistrand cel mai puternic declin procentual din ultimele trei luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Grecia,
dolar,
euro,
burse,
curs,
rating
/actualitate/afaceri/ratingul-greciei-impinge-euro-la-minimul-ultimului-an-fata-de-dolar-6069659
6069659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.