Profitul Petrom a urcat cu 14% in primul semestru, iar vanzarile au avansat cu 23%

Postat la 10 august 2011 10 afişări

Profitul net al grupului Petrom a urcat in primul semestru cu 14%, la 1,744 miliarde lei (417 milioane euro), iar vanzarile au avansat cu 23%, la 10,271 miliarde lei (2,457 miliarde euro).

Grupul a inregistrat in primele sase luni ale anului trecut un profit net de 1,526 miliarde lei si vanzari de 8,343 miliarde lei. "Al doilea trimestru indica o buna performanta operationala. In contextul unui pret favorabil al titeiului, am beneficiat de cresterea nivelului de productie si de revenirea cererii de carburanti si gaze naturale, atat in sectorul industrial, cat si comercial, in special in Romania. Pentru prima oara de la privatizare, am reusit sa crestem usor, pentru al patrulea trimestru consecutiv, debitele zilnice medii de productie ale grupului. In activitatea de explorare am inregistrat recent progrese semnificative, cu o descoperire potential semnificativa de gaze (Totea), si cu decizia de a intra intr-o noua faza a explorarii in zona de apa adanca a Marii Negre, in parteneriat cu ExxonMobil", a declarat in raportul semestrial al companiei, directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe. Ea a adaugat ca masurile de eficientizare implementate au continuat sa genereze beneficii din punct de vedere al performantei operationale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
petrom,
rezultate,
profit
/actualitate/afaceri/profitul-petrom-a-urcat-cu-14-in-primul-semestru-iar-vanzarile-au-avansat-cu-23-8596175
8596175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.