Profitul net al BMW a crescut cu 51% anul trecut, la 4,9 miliarde de euro

Postat la 09 martie 2012 16 afişări

Profitul net al grupului german BMW, cel mai mare producător de automobile de lux la nivel mondial, a rescut cu 51% anul trecut, la 4,9 miliarde de euro, reuşind, ca şi Audi şi Mercedes-Benz, să desfidă mediul economic dificil din Europa care afectează alţi producători auto.

Vânzările record au urcat cifra de afaceri a BMW cu 13,8%, la 68,8 miliarde de euro, în timp ce profitul înainte de deducerea dobânzilor şi taxelor a avansat cu 56,9%, la 8 miliarde de euro. În baza acestor rezultate, BMW anticipează că numărul de vehicule comercializate va continua să crească în acest an. "Divizia producătoare de automobile, care reuneşte mărcile BMW, Mini şi Rolls-Royse, a profitat în special de creşterea vânzărilor şi de optimizarea costurilor", se arată într-un comunicat al grupului.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profit,
bmw,
lux,
automobile,
vanzari
/actualitate/afaceri/profitul-net-al-bmw-a-crescut-cu-51-anul-trecut-la-4-9-miliarde-de-euro-9382038
9382038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.