Francezul Michel Barnier candidează pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Postat la 14 ianuarie 2014 52 afişări

Comisarul însărcinat cu Serviciile Financiare, francezul Michel Barnier, în vârstă de 63 de ani, se declară pregătit pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene (CE), după încheierea mandatului lui José Manuel Barroso, într-un interviu publicat de Le Figaro în ediţia de marţi.

Francezul Michel Barnier candidează pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

 "Fiecare mare familie politică va alege un candidat la preşedinţia Comisiei, pe care-l va prezenta la vot", iar "în acest cadru este avansat numele meu. Dacă sunt ales de către Partidul Popular European (PPE), sunt pregătit să mă angajez", a declarat el.

Întrebat care ar fi priorităţile sale, în cazul în care va fi ales, Barnier a răspuns că "viitorii cinci ani este necesar să permită Europei să preia iniţiativa: strategie industrială, politici în domeniul infrastructurilor, piaţă unică, securitate, migrare". "Acestea sunt domeniile în care Comisia este necesar să identifice interesul general european, pentru a fi o forţă motrice", a subliniat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/francezul-michel-barnier-candideaza-pentru-functia-de-presedinte-al-comisiei-europene-11899853
11899853
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.