Prima masura activa pentru cei cu credite in franci elvetieni: OTP suspenda rambursarea capitalului pe o perioada de pana la doi ani

Postat la 10 august 2011 18 afişări

OTP Bank Romania anunta ca ofera clientilor cu credite in franci elvetieni - care sunt puternic afectati de cresterea acestei monede - posibilitatea suspendarii temporare a capitalului pe o perioada de pana la doi ani. De asemenea, banca reduce cu un punct procentual rata dobanzii, pe o perioada de sase luni calendaristice.

OTP nu precizeaza daca pentru aceasta operatiune introduce comisioane suplimentare. "Situatia financiara la nivel global este in continuare pusa sub semnul intrebarii, iar aceasta instabilitate a avut printre consecinte si aprecierea rapida a francului elevtian. Schimbarea a fost puternic resimtita de catre clientii ale caror credite sunt in aceste monede. In acest context, OTP Bank Romania a inteles care sunt nevoile clientilor si a decis sa le ofere solutii celor care se confrunta cu dificultati in achitarea ratelor", a delcarat Laszlo Diosi, directorul executiv (CEO) al OTP Bank Romania. Romanii au luat credite in franci elvetieni acum cativa ani, cand francul era cotat la 1,9-2 lei, acest produs fiind la vremea respectiva mai avantajos. Intre timp, cursul leu/franc elvetuian s-a dublat. In aceeasi perioada, cursul leu/euro a crescut cu numai 30%. Miercuri, la Bucuresti, francul elvetian a atins un nou maxim istoric, ajungand la 4,08 lei. Euro a fost cotat la BNR la 4,2620 lei.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
otp,
masuri,
franci,
credite,
rambursare,
dobanda
/actualitate/afaceri/prima-masura-activa-pentru-cei-cu-credite-in-franci-elvetieni-otp-suspenda-rambursarea-capitalului-pe-o-perioada-de-pana-la-doi-ani-8597095
8597095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.