Previziunile patronilor: Crestere economica de 0,5-1% si inflatia de 4%

Postat la 19 februarie 2010 9 afişări

O economie care va creste cu 0,5-1%, in conditiile unei rate a inflatiei de 4%. Aceasta este estimarea pentru 2010 a Asociatiei Oamenilor de Afaceri. Patronul Rapidului, George Copos, se arata si in acest caz "cumpatat".

Chiar daca recunosc ca in primul trimestru sunt putine sanse de a vedea semne de redresare, oamenii de afaceri afiseaza un optimism moderat in ceea ce priveste evolutia economica in anul 2010.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), care reuneste patroni ca George Copos, Dinu Patriciu, Dan Ioan Popp, Florin Talpes sau Stefan Vuza, a lansat ieri o "Carta Alba" privind economia in 2010. In general, opiniile celor chestionati in cadrul sondajului au inclinat spre o crestere economica de 0,5-1% din PIB, putini fiind cei care au indicat o evolutie peste 2%. Potrivit estimarilor guvernamentale pe baza carora a fost construit bugetul de stat, procentul va fi de 1,3%.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
patroni,
AOA,
inflatie,
estimari,
George Copos
/actualitate/afaceri/previziunile-patronilor-crestere-economica-de-0-5-1-si-inflatia-de-4-5558491
5558491
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.