Preturile la locuinte nu au scazut destul pentru a dezgheta piata

Postat la 13 aprilie 2010 14 afişări

In contractele de finantare preturile locuintelor sunt fixate astfel incat bancile sa nu aiba pierderi.

Preturile la locuinte au scazut cu circa 40-50% in ultimii doi ani, insa in continuare orasul este impanzit de anunturi "de vanzare" la balcoanele blocurilor. Cum se apara jucatorii din piata? Dezvoltatorii sustin ca nu pot sa reduca preturile sub nivelul minim la care s-au inteles cu bancile, care la randul lor spun ca urmaresc interesele deponentilor. In acelasi timp proprietarii de apartamente vechi fac pretul "dupa cum vad pe internet".

"Ce miracole mai asteapta dezvoltatorii? Vor sa mai vanda apartamente cu 10.000 de euro/mp in Primaverii cum faceau odata? Acest lucru nu se va mai intampla. Doar proiectele viabile isi vor putea pastra preturile. Locuintele construite in mijlocul campului, fara utilitati, vor ajunge sa fie vandute caramida cu caramida", spune Doru Lionachescu, partener principal al casei de investitii Capital Partners.

Cititi mai multe despre scaderea preturilor la locuinte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
preturi,
apartamente,
scadere
/actualitate/afaceri/preturile-la-locuinte-nu-au-scazut-destul-pentru-a-dezgheta-piata-5882731
5882731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.