Power Net Consulting vrea 4% din piata proiectelor private de IT

Postat la 18 martie 2010 27 afişări

Integratorul IT Power Net Consulting estimeaza pentru anul acesta o cota de cel putin 4% din piata proiectelor IT din segmentul privat, care se va traduce in venituri de 7 milioane de euro. “Cresterea cotei de piata in mediul privat este o prioritate inca din 2009”, a declarat Claufia Ilina, directorul de vanzari al companiei.

Cu toate acestea, doar 25% din veniturile de 20 de milioane de euro inregistrate de Power Net Consulting anul trecut, in scadere fata de nivelul de 27,5 de milioane de euro din 2008, au provenit din colaborarile cu mediul privat, restul incasarilor venind din sectorul public.

"Pentru 2010, am definint o strategie mai clara in acest sens, asa incat sa incheiem anul cu o pondere in venituri de 35% a clientilor din domeniul privat", a mai spus Ilina. Astfel, Power Net Consulting estimeaza ca va incheia acest an cu o cifra de afaceri similara cu cea din 2009, din care 7 milioane de euro (35% din venituri) vor insemna vanzari in mediul privat. Restul de 13 milioane de euro vor proveni din sectorul public, unde integratorul are clienti precum Administratia Nationala a Vamilor, Inspectoratul Generl al Politiei Romanie sau Ministerul Administratiei si Internelor.

"n conditiile economice actuale, cand nu putem vorbi de crestere, ci doar de mentinerea si dezvoltarea clientilor din domeniul public, este necesara orientarea business-ului catre segmentul privat", apreciaza directorul de vanzari al companiei. "Desi avem clienti importanti din mediul privat, printre care Romtelecom sau Elmec Romania, numarul si ponderea acestora in afaceri sunt inca destul de reduse", a mai spus Ilina.

Domeniile pe care mizeaza in acest an Power Net Consulting sunt cel financiar-bancar, cel farmaceutic si cel al bunurilor de larg consum.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Power Net Consulting,
crestere
/actualitate/afaceri/power-net-consulting-vrea-4-din-piata-proiectelor-private-de-it-5755909
5755909
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.