Polonia a crescut cu 1,7% datorita fondurilor UE

Postat la 04 aprilie 2008 15 afişări

Fondurile europene au avut anul trecut o contributie de 1,7% la cresterea economica a Poloniei, iar in perioada urmatoare impactul va fi si mai pronuntat, se arata intr-un studiu realizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale de la Varsovia.

In perioada 2004-2006 au fost fi nantate 14.500 de proiecte din fondurile europene, cu o valoare totala de 4,7 de miliarde de euro. Suma totala alocata in aceasta perioada a fost de 15 miliarde de euro.

Ca rezultat al cresterii investitiilor si a productivitatii, anul trecut fondurile europene au contribuit la crearea a 316.000 de noi locuri de munca.

Mai mult, in perioada 2010-2014 se estimeaza ca impactul va fi si mai mare, fondurile europene urmand sa aiba o contributie de 2,34% la cresterea PIB.

Calculul a fost realizat in ipoteza in care Polonia va reusi sa absoarba 95% din fondurile europene in valoare de 67,3 miliarde de euro care ii sunt puse la dispozitie in actuala executie bugetara. Potrivit economistilor citati de presa poloneza, banii europeni vor avea rolul de a amortiza impactul unei reduceri de viteza a economiei mondiale si al turbulentelor de pe pietele financiare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Polonia,
fonduri,
UE
/actualitate/afaceri/polonia-a-crescut-cu-1-7-datorita-fondurilor-ue-2520595
2520595
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.