LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Pensiile nu se taie

Postat la 25 iunie 2010 10 afişări

Curtea Constitutionala a decis cu majoritate de voturi ca sunt neconstitutionale unele masuri de austeritate ale Executivului. Astfel, judecatorii Curtii au decis ca prevederile privind pensiile speciale ale procurorilor, judecatorilor si magistratilor CC sunt neconstitutionale, ca si reducerea cu 15% a "cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata, precum si a indemnizatiei de insotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I". Salariile bugetarilor, insa, vor fi taiate cu 25%.

Ramane ca judecatorii Curtii Constitutionale sa anunte oficial decizia privind masurile de austeritate.

Sedinta Curtii Constitutionale, in care au fost discutate cele cinci sesizari ale PSD, PNL si ale instantei supeme privind neconstitutionalitatea masurilor de austeritate asumate de Guvern, este prima in noua formula, dupa numirile lui Mircea Stefan Minea si a Iuliei Antoanella Motoc, sustinuti de PDL, si alegerea lui Augustin Zegrean (fost senator PD), ca presedinte al instantei constitutionale.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
pensii,
Guvern
/actualitate/afaceri/pensiile-nu-se-taie-6446312
6446312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.