Pe timp de criza, marile companii devin investitii mai atractive decat titlurile de stat

Postat la 02 august 2011 15 afişări

Marile companii internationale urca in topurile ratingurilor de credit si, in multe cazuri, reusesc sa depaseasca guvernele tarilor din care provin, in contextul turbulentelor care persista in urma crizei financiare din ultimii ani, potrivit unei analize Reuters.

In timp ce Statele Unite risca sa-si piarda ratingul "AAA" dupa o disputa indelungata si crancena la Washington pe tema plafonului datoriei de stat, o serie de companii multinationale par pregatite sa profite de ratingurile mai bune de care se bucura in raport cu emitentii suverani. In mod normal, guvernul este considerat cea mai solventa entitate dintr-o tara, datorita sumelor uriase de bani incasate din taxe, rezervelor substantiale de valuta si capacitatii de a se finanta prin vanzarea de active aflate in proprietatea statului. Insa in urma crizei financiare, mai multe guverne se confrunta cu riscuri mai mari privind retrogradarea ratingului sau intrarea in default (incapacitate de plata), situatia acestora fiind, aparent, mai grava decat pentru unele companii private.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
investitii,
titluri de stat,
companii
/actualitate/afaceri/pe-timp-de-criza-marile-companii-devin-investitii-mai-atractive-decat-titlurile-de-stat-8555663
8555663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.