Patronatele din alimentantie sustin ca taxa pe fast-food ar putea scumpi mancarea cu 20%

Postat la 02 februarie 2010 12 afişări

Circa 36.000 oameni isi vor pierde locul de munca daca Ministerul Sanatatii va introduce taxa pe alimente nerecomandate, cred patronatele din alimentatie.

Patronatele din alimentatie sunt de parere ca romanii ar putea plati in medie cu peste 20% mai mult pe mancare, daca Ministerul Sanatatii va introduce taxa pe fast-food. In plus, desi oficialii Ministerului Sanatatii nu au stabilit inca o lista a produselor alimentare care ar putea fi supuse noului bir si nici valoarea acestuia, reprezentantii patronatelor din alimentatie au calculat deja ca peste 36.000 de oameni isi vor pierde locurile de munca. "Suma care se doreste a fi incasata prin aceasta taxa de catre Ministerul Sanatatii este in jurul a un miliard de euro. In anul 2008, cifra de afaceri a intregii industrii alimentare a fost de 11,3 miliarde de euro, iar in 2009, aceasta a scazut la 10 miliarde, incluzand vinul, berea, apele minerale si importurile. Daca le-am scadea pe acestea, cifra impozabila ar fi de circa 8 miliarde de euro", a spus presedintele Romalimenta, Sorin Minea, intr-o dezbatere publica pe tema taxei fast-food.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/patronatele-din-alimentantie-sustin-ca-taxa-pe-fast-food-ar-putea-scumpi-mancarea-cu-20-5466331
5466331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.