Patronate: Evaziunea a explodat dupa majorarea TVA

Postat la 23 iulie 2010 13 afişări

Producatorii din industria alimentara spun ca statul ii impinge sa devina evazionisti, prin lipsa de reactie fata de firmele care scot profituri uriase de pe piata neagra si care le concureaza pe cele corecte.

"Cresterea TVA a dus la explozia nefiscalizarii in Romania. Niciun magazin de proximitate nu-ti mai da bon fiscal pentru ca nu mai fac fata majorarii TVA. De unde au materia prima? De pe piata neagra", a declarat joi Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara - Romalimenta, la seminarul "Mediafax Talks about Romanian Agriculture". El avertizeaza asupra cresterii evaziuni dupa intrarea in Uniunea Europeana, pe fondul schimburilor intracomunitare. Lucrurile se vor agrava si mai mult, dupa de Comisia Europeana a respins taxarea inversa in sectorul alimentar, prin care TVA s-ar incasa la vanzarea produsului in magazin.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
afaceri,
patronate,
firme,
evaziune,
crestere,
TVA
/actualitate/afaceri/patronate-evaziunea-a-explodat-dupa-majorarea-tva-6678276
6678276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.