Patriciu: Ajungem la 3.000 de magazine in 2011

Autor: Ioana Mihai Postat la 05 octombrie 2010 49 afişări

Dinu Patriciu, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri romani, are in plan dezvoltarea agresiva a retelei de magazine Mic.ro, operata de compania Mercadia.

In acest moment, reteaua Mic.ro numara 113 magazine, pentru care a fost alocata o investitie in valoare de 30 de milioane de euro, bugetul total de investitii alocat acestui proiect urmand sa se ridice la 200 de milioane de euro, conform lui Patriciu.

Investitia medie pe magazin este de 100.000 de euro, suma in care sunt incluse si cheltuielile necesare cu stocul de marfa disponibil pe rafturile magazinelor cu o suprafata de aproximativ 50 de metri patrati. In medie, in Mic.ro sunt comercializate 2.000 produse, cam cate are si un magazin de tip discount, ca Plus, Penny sau MiniMax.

"Vom ajunge la break-even in aprilie anul viitor, adica la 12 luni de la demararea proiectului", accentueaza omul de afaceri.

In luna august, Mic.ro a achizitionat reteaua MiniMax Discount, care avea in acel moment 31 de magazine si a ajuns deja la 36 de unitati in 33 de orase. Totodata, a fost achizitionat si spatiul logistic al MiniMax, care va deservi si reteaua de magazine Mic.ro.

"Spatiile MiniMax vor fi complet transformate pentru a fi mai apropiate de comertul traditional", spune Dinu Patriciu, care crede in acest tip de afacere si acuza "mimetismul retelelor internationale de comert care s-au dezvoltat in ultimii 20 de ani pe piata romaneasca".

Cifra de afaceri estimata pentru acest an este de 150 de milioane de euro, urmand ca la finalul anului viitor, cele 3.000 de spatii sa genereze o cifra de afaceri totala de 1,5 miliarde de euro.

Pe piata de magazine de tip convenience atacata de Mic.ro nu mai exista nicio retea puternica.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
patriciu,
mic.ro,
retail,
comert,
investitii
/actualitate/afaceri/patriciu-ajungem-la-3-000-de-magazine-in-2011-7447465
7447465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.