P&G vinde divizia farmaceutica pentru trei mld. dolari

Postat la 24 august 2009 21 afişări

Grupul Procter & Gamble (P&G), prezent si in Romania, vinde divizia de medicamente cu prescriptie companiei farmaceutice americane Warner Chilcott, pentru trei miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate afacerii.

Finantarea preluarii diviziei va fi asigurata printr-un imprumut de trei miliarde dolari accesat de Warner Chilcott de la sase banci, printre care Bank of America si JPMorgan Chase. In plus, producatorul american de medicamente a obtinut de la institutiile de credit un acord pentru refinantarea unei datorii de un miliard de dolari, citate de Reuters.

P&G a anuntat in decembrie ca nu va mai investi in domeniul farmaceutic, luand, totodata, in considerare renuntarea la anumite marci de produse. Grupul a angajat grupul finaciar Goldman Sachs pentru a identifica modalitati de iesire de pe piata medicamentelor cu prescriptie.

P&G este prezent in Romania din 1992 si detine companiile P&G Distribution, Procter& Gamble Marketing Romania (coordoneaza activitatea de marketing in Romania si Balcani), Detergenti SA Timisoara (productie de detergenti si inalbitori) si Procter&Gamble Materials Management (furnizor de materii prime pentru fabrica de la Timisoara).

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farmaceutice,
medicamente,
p&g,
warner
/actualitate/afaceri/p-g-vinde-divizia-farmaceutica-pentru-trei-mld-dolari-4796814
4796814
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.