Oficialii CEZ spun ca o firma a grupului este "la un pas" de lichidare din cauza CFR

Postat la 04 august 2011 15 afişări

CEZ Vanzare, firma de furnizare a electricitatii din cadrul CEZ Romania, este "la un pas" de lichidare pentru ca nu reuşeste sa recupereze datoriile de 330 milioane de lei de la CFR, a declarat joi intr-o conferinta de presa directorul general al CEZ Romania, Jan Veskrna.

"CEZ Romania este cea mai buna achizitie din portofoliul grupului ceh. (...). CFR trebuie restructurata, sper ca statul roman lucreaza la asta. CEZ Vanzare este la un pas de lichidare pentru ca societatea de stat CFR nu isi plateste datoriile. Ma tem ca asta se va intampla, pentru ca actionarul (guvernul ceh - n.r.) nu este disupus sa majoreze capitalul unei firme dintr-o achizitie internationala. Urmatorul pas este sa vorbesc cu actionarul sa majoreze capitalul CEZ Vanzare", a afirmat Veskrna. CFR este cel mai mare datornic al CEZ, cu restante de 274 milioane lei la sfartitul anului 2010. La jumatatea anului 2011 datoriile estimate ale CFR catre CEZ au ajuns la 330 milioane de lei. Creantele totale ale CEZ Romania sunt de 734 milioane de lei. Datoriile totale ale CFR catre toti furnizorii de energie se ridica la doua miliarde de lei. "CEZ Vanzare avea la momentul infiintarii un capital social de 40 milioane de lei, iar acum are un minus de 30 milioane de lei. Practic, am pierdut 70 milioane de lei din cauza CFR", a afirmat directorul financiar al CEZ Romania, Leon Vrska.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
cez,
lichidare,
firma,
cfr
/actualitate/afaceri/oficialii-cez-spun-ca-o-firma-a-grupului-este-la-un-pas-de-lichidare-din-cauza-cfr-8568410
8568410
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.