Oferta pentru vanzarea Petrom: Pret maxim de 0,46 lei/actiune, cu 15% peste cotatia de la bursa

Postat la 07 iulie 2011 19 afişări

Oferta prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile Petrom va incepe luni si va avea un pret maxim de 0,46 lei/titlu, cu 15% peste cotatia de la bursa, iar pretul minim va fi anuntat in timpul ofertei, urmand sa fie calculat pe baza cotatiilor propuse de investitori in ordinele de subscriere.

Actiunile OMV Petrom au incheiat sedinta bursiera de miercuri la pretul de 0,398 lei/titlu. Oferta va dura doua saptamani, pana la 22 iulie. "Oferta va fi considerata finalizata cu succes in cazul in care, la data inchiderii sale, au fost subscrise in mod valabil minimum 80% din actiunile oferite, la un pret de oferta determinat conform prospectului", se arata in anuntul de vanzare. Prospectul de oferta a fost avizat miercuri seara de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Actiunile vor fi alocate in doua transe, una de 85% pentru investitorii institutionali si alta de 15% pentru micii investitori. In ambele transe se va folosi aceeasi metoda de alocare, primand pretul de subscriere si, ulterior, fiind luat in calcul si volumul de actiuni cerut de investitori. Subscrierile valide vor fi aranjate in ordinea descrescatoare a preturilor prezentate de investitori, iar ordinele care au acelasi pret vor fi aranjate in functie de momentul introducerii ordinelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
petrom,
oferta,
vanzare,
cotatii
/actualitate/afaceri/oferta-pentru-vanzarea-petrom-pret-maxim-de-0-46-lei-actiune-cu-15-peste-cotatia-de-la-bursa-8455135
8455135
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.