Numarul medicamentelor straine exportate din Romania pentru a fi revandute s-a dublat

Postat la 14 martie 2010 12 afişări

Numarul medicamentelor produse de marile grupuri farmaceutice si care au fost cumparate din Romania, mai ieftin, de catre distribuitorii straini pentru a fi revandute in alte tari europene s-a dublat in 2009, pentru al doilea an consecutiv, ca urmare a masurilor aplicate de Ministerul Sanatatii, arata o analiza a Mediafax Business.

Astfel, in 2009 autoritatile din statele membre UE au transmis notificari catre Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) din Romania pentru 164 de medicamente pentru a fi exportate, de aproape doua ori mai multe fata de anul precedent, cand au fost cereri pentru 83 de produse. In 2007, au existat solicitari pentru 43 de medicamente.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
medicamente,
export,
Romania
/actualitate/afaceri/numarul-medicamentelor-straine-exportate-din-romania-pentru-a-fi-revandute-s-a-dublat-5744475
5744475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.