Nu scapam de recesiune nici in 2010: noua estimare, intre -1,5% si -3%

Postat la 07 iulie 2010 7 afişări

Perspectivele privind evolutia economiei in 2010 se deterioreaza din nou la jumatatea anului, valul de inundatii suprapunandu-se peste socul majorarii TVA si al reducerii salariilor bugetarilor, iar acum oamenii de afaceri si analistii isi refac calculele, anticipand o contractie care ar putea ajunge si la 3%, dupa ce in primavara toata lumea se astepta la o crestere pozitiva.

Vestile rele nu se opresc insa aici, iar ceea ce nimeni nu voia sa auda - o continuare a recesiunii si in 2011 - pare un scenariu tot mai greu de evitat.

Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, economistul-sef al ING, a fost primul analist local care a iesit public cu o noua prognoza, luni dupa-amiaza, anticipand o contractie cu 3% a economiei anul acesta si cu 2,2% la anul.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
pib,
recesiune,
inundatii,
tva,
salarii,
criza,
ing
/actualitate/afaceri/nu-scapam-de-recesiune-nici-in-2010-noua-estimare-intre-1-5-si-3-6512860
6512860
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.