Noile prognoze pentru 2010: crestere economica zero, deficit 6,8% din PIB

Postat la 09 mai 2010 16 afişări

Guvernul si FMI au convenit asupra unei noi tinte de deficit bugetar pentru acest an, de 6,8%, fata de obiectivul anterior de 5,9%, potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

El a mentionat ca autoritatile romane si expertii FMI estimeaza pentru acest an o crestere economica zero, dupa ce prognoza anterioara a fost redusa de la 1,3% la 0,8%.

FMI a insistat în discutiile cu Guvernul pentru limitarea cresterii deficitului bugetar cu maxim 0,5% fata de tinta de 5,9% din PIB, dar Guvernul a cerut o crestere mai mare, de pana la un procent din PIB, au declarat surse participante la discutiile de sambata dintre Guvern si FMI.

Sseful misiunii FMI în Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca board-ul FMI va discuta acordarea celei de-a cincea transe a acordului cu Romania la finele lunii iunie, daca Guvernul va lua pana atunci masurile la care s-a angajat, în caz contrar data urmand sa fie amanata cu cateva saptamani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMI,
Guvern,
Boc,
economie,
crestere,
PIB,
deficit
/actualitate/afaceri/noile-prognoze-pentru-2010-crestere-economica-zero-deficit-6-8-din-pib-6103920
6103920
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.