Mierea romaneasca indulceste mesele strainilor

Postat la 12 mai 2011 52 afişări

Mierea romaneasca este buna si putina, insa indulceste mai mult mesele strainilor, chiar datele oficiale arata ca am exportat mai mult de jumatate din productia interna. In schimb, am preferat sa importam miere mai ieftina din Cehia sau din China, informeaza Incont.ro

Productia de miere din 2010 a fost mica decat cea din anul precedent, adica 20.295 tone, fata de 21.500 tone in 2009, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Insa productia slaba de anul trecut, cauzata de ploile torentiale si vremea capricioasa, a facut ca productia de miere sa fie in pericol. La Bistrita, apicultorii au avut anul trecut un bilant dezastruos: productie de miere zero, export zero. Acum, albinele risca sa moara, in stup, fara hrana. Ca sa nu le moara albinele pana in vara, apicultorii le vor da ca hrana polen din China.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miere,
export,
productie,
straini
/actualitate/afaceri/mierea-romaneasca-indulceste-mesele-strainilor-8262977
8262977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.