MFP: Marile agentii de turism au avut afaceri si profituri in crestere anul trecut

Postat la 21 august 2009 17 afişări

Cele mai mari agentii de turism din Romania si-au majorat amul trecut atat veniturile, cat si profitul, iar primele trei locuri din punct de vedere al cifrei de afaceri au ramas aceleasi din 2007, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul Minsterului Finantelor.

Agentii de turism explica incasarile in crestere prin faptul ca, in domeniu, criza financiara s-a resimtit abia in lunile noiembrie si decembrie.

Chiar si asa, scaderile au fost inregistrate preponderent la vanzarile de bilete de avion, pentru ca vacantele din iarna lui 2008 fusesera rezervate si achitate cu cateva luni inainte.

Astfel, Happy Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania, din punct de vedere al cifrei de afaceri, si-a pastrat pozitia si in 2008, avand o cifra de afaceri de 184,2 milioane de lei.

Cu o cifra de afaceri de 148 de milioane de lei in 2008, agentia de turism Eximtur din Cluj si-a mentinut locul doi in topul agentiilor de turism, inregistrand o crestere a vanzarilor cu 25%.

Si Marshal Turism si-a majorat cifra de afaceri cu mai mult de 25%, de la 80 de milioane de lei in 2007 la 101,3 milioane de lei anul trecut.

Accent Travel & Events a avut o cifra de afaceri cu 51% mai mare, incasand 80,9 milioane de lei. In schimb, profitul net a scazut de la 3,3 milioane de lei la 3,26 milioane lei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
agentii,
venituri,
cifra de afaceri,
avion,
bilete
/actualitate/afaceri/mfp-marile-agentii-de-turism-au-avut-afaceri-si-profituri-in-crestere-anul-trecut-4791612
4791612
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.