Medsana, afaceri in crestere cu 23% in S1

Postat la 25 august 2008 22 afişări

Operatorul de servicii medicale Medsana, filiala locala a grupului Athens Medical Center, a inregistrat, in primul semestru, o cifra de afaceri de 3,9 milioane de euro, in crestere cu 22,8% fata de aceesi perioada a anului trecut

In aceasta perioada, profitul brut s-a ridicat la valoarea de 650.000 de euro, in crestere cu 30% comparativ cu perioada similara din 2007. Pentru cel de-al doilea semestru, “cifra de afaceri va continua sa se majoreze, cu cel putin 25-20%, avand in vedere inaugurarea noii clinici multifunctionale din Ploiesti”, potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei pentru BUSINESS Magazin.

 

In primele sase luni ale anului acesta, volumul de investitii s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, acesta fiind directionat catre achizitionarea de aparatura pentru extinderea clinicii din Ploiesti, cumpararea unei ambulante specializate, precum si a unor noi echipamente de imagistica medicala si laborator. In urmatoarele luni, compania si-a bugetat alte 1,5 milioane de euro pentru deschiderea unei noi clinici in zona de nord a Capitalei.

 

In urmatorii doi-trei ani, compania va mai deschide un spital privat de 200 de paturi in urma unei investitii de 25 de milioane de euro. In ceea il priveste, reprezentantii companiei apreciaza ca o astfel de investitie se amortizeaza lent, in circa zece ani. Strategia pe termen lung a presupune ca pana in 2013-2018 compania sa acopere majoritatea oraselor mari, cu sase centre in tara, trei in Bucuresti, la care se adauga un spital privat cu o policlinica.

 

Cele mai mari venituri ale Medsana sunt generate de serviciile de laborator, cu o pondere de 30% din cifra de afaceri, impreuna cu cele de imagistica medicala (ecografii, radiografii, tomografie computerizata, mamografie), care echivaleaza cu 35% din venituri. Conform celor mai recente estimari de date, 60% dintre clientii Medsana sunt persoanele fizice, restul de 40% fiind reprezentati de clientii corporativi (angajati ai companiilor cu care Medsana are incheiate contracte de abonamente care include si servicii de medicina muncii).

 

Piata serviciilor medicale private, estimata la 380-400 de milioane de euro, are un potential de crestere de pana la 500-600 de milioane de euro pana in 2010, ca urmare a cresterilor anuale de 20-30%, dar si a investitiilor straine, mai ales a celor venite din partea fondurilor de investitii.

 

Astfel, principali jucatori de pe piata serviciilor medicale au in componenta actionariatului fonduri de investitii, exemple in acest sens ar fi clinicile Romar (Reconstruction Capital II), Centrul Medical Unirea (3i) sau Hiperdia (Bedminster Capital Management).

 

Medsana, care a incheiat anul trecut cu afaceri de 5,5 milioane de euro, este prezenta pe piata serviciilor medicale private inca din 1996, ca filiala grupului Athens Medical Center. Anul trecut, Athens Medical Center a fuzionat cu grupul international Asklepios Kliniken, care opereaza 100 de spitale in toata lumea.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
servicii,
Medsana,
rezultate
/actualitate/afaceri/medsana-afaceri-in-crestere-cu-23-in-s1-2960820
2960820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.