Mark Mobius, Franklin Templeton: Temerea de un al doilea val al recesiunii este buna

Postat la 12 august 2010 22 afişări

Temerile de o recesiune in doua faze sunt bune pentru pietele financiare, avand in vedere ca ele preseaza bancile centrale sa mentina nivelul lichiditatii in piete, ceea ce va creste volumul resurselor disponibile la scara globala pentru tranzactii, apreciaza Mark Mobius, reprezentantul Franklin Templeton, administratorul desemnat al Fondului Proprietatea.

"Bancile centrale vor fi nevoite sa creasca masa monetara, ca sa previna lipsa de lichiditati, ceea ce este bine pentru piata globala, intrucat inseamna ca vor disponibili mai multi bani pentru plasamente", a declarat pentru CNBC Mark Mobius, care este presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, divizia pentru piete emergente a fondului de investitii Franklin Templeton, cu active in administrare de 34 de miliarde de dolari.

Din punctul de vedere al oportunitatilor de investitii, Mobius s-a referit la companii din piete emergente considerate riscante, ca Pakistan, Thailanda sau Rusia, care au oferit pana acum castiguri bune investitorilor de portofoliu, alaturi de companiile chinezesti listate in Hong Kong sau pe alte piete. In schimb, Mobius considera ca o majorare prea rapida a numarului de oferte publice initiale ar putea duce la o scadere a pretului actiunilor pe pietele emergente: "Va exista o tendinta de scadere a preturilor de listare, pana la un punct in care investitorii vor considera ca deja nivelurile au ajuns prea jos".

De la inceputul anului, pe pietele emergente au fost atrase peste 90 de miliarde de dolari din oferte publice initiale, comparativ cu 89 de miliarde in tot anul 2009, a precizat Mobius.

Franklin Templeton este administratorul desemnat al Fondului Proprietatea. Conform contractului de administrare, firma trebuie sa listeze la bursa Fondul Proprietatea in termen de 90 de zile de la preluarea administrarii. Daca AGA Fondului care ar urma sa aprobe preluarea administrarii ar avea loc in septembrie, atunci listarea ar putea avea loc in ianuarie 2011, conform lui Mark Mobius.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/mark-mobius-franklin-templeton-temerea-de-un-al-doilea-val-al-recesiunii-este-buna-6868971
6868971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.