JTI restructureaza 169 de posturi

Postat la 14 iunie 2010 29 afişări

Japan Tobacco International Romania, unul dintre cei mai mari producatori de tigarete de pe piata romaneasca, restructureaza 169 de pozitii din cadul companiei, u impact direct asupra unui numar de 128 de angajati, restul pozitiilor fiind in prezent vacante.

"Pentru a proteja si intari pozitia competitiva a companiei in viitor, am decis ca trebuie sa reorganizam activitatile de vanzari si trade marketing. Aceasta inseamna ca vom reduce numarul angajatilor din cadrul companiei", a declarat Neil Coupland, General Manager JTI Romania. Masurile avute in vedere au drept cauza scaderea dramatica a volumelor de produse vandute de companie, urmare a cresterii accelerate a contrabandei.

Potrivit companiei de cercetare de piata Nielsen, citata de JTI, pentru intreaga industrie a tutunului, vanzarile lunii martie au fost cele mai scazute din ultimii patru ani. In primul trimestru al anului in curs, la nivelul pietei legale s-au inregistrat scaderi de peste 40%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Contrabanda a ajuns, in ianuarie, la 36,2% din totalul pietei de tigarete.

In ultimii ani, din cauza structurii accizei si a nivelului accizei minime, piata s-a compresat foarte mult, diferentele de pret dintre segmentele value-base si segmentele premium-prestige devenind nesemnificative (circa 1 leu). In acelasi timp, contrabanda cu tigari ieftine din Moldova, Ucraina si Serbia a explodat, profitabilitatea fiind mai mare la tigaretele "ieftine" (Plugarul costa 1 leu, Carpati costa 8,3 lei, in timp ce Kent costa 2,9 lei in Ucraina si 9,9 lei in Romania)

Compania are pe piata romaneasca 874 de salariati in cele doua divizii JTI Romania SRL si JTI Manufacturing.

Pe piata romaneasca de tigarete, care are o valoare estimata de 3,5 miliarde de euro la nivelul anului trecut, sunt prezente si British American Tobacco si Philip Morris.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
JTI,
restructurari,
/actualitate/afaceri/jti-restructureaza-169-de-posturi-6412331
6412331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.