Isarescu va tine cursul stabil pentru a ajuta inflatia si pe cei care au credite in euro

Postat la 06 iulie 2010 45 afişări

Dupa un varf de 8% la finalul anului, Banca Nationala spera sa readuca inflaţia pe un trend de scădere.

Guvernatorul Mugur Isarescu a iesit ieri in public pentru prima data de la decizia Guvernului de a majora TVA de la 19% la 24%, pentru a anunta ca inflatia va urca la 8%, la sfarsitul anului, de la 4,4% in mai. Isarescu a lasat sa se inteleaga ca va utiliza si cursul valutar pentru a tempera cresterea inflatiei, in conditiile in care multe bunuri si servicii au preturile exprimate sau legate de euro.

Un leu mai puternic ii va avantaja si pe cei care au credite in valuta si va diminua astfel presiunile de deteriorare a creditelor, in conditiile in care Guvernul pregateste un val de disponibilizari. Peste 62% din creditele contractate de populatie sunt in valuta. Fara sa spuna in mod direct, BNR va tinti cursul de schimb si nu va permite o crestere substantiala.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Exprimati-va opinia in legatura cu cotatia cursului leu - euro care se va inregistra la sfarsitul acetui an in sondajul www.businessmagazin.ro (in partea din dreapta jos a site-ului)

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/isarescu-va-tine-cursul-stabil-pentru-a-ajuta-inflatia-si-pe-cei-care-au-credite-in-euro-6502877
6502877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.