Isarescu: Rata inflatiei va fi la finele anului in jur de 8%

Postat la 05 iulie 2010 12 afişări

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat luni ca potrivit ultimelor evaluari, rata inflatiei se va plasa in jurul valorii de 8%, cifra care va fi inscrisa in acordul incheiat de autoritatile romane cu FMI.

"Ultimele evaluari facute vineri si confirmate azi dimineata cu privire la efectele potentiale pe ansamblu ne arata ca dupa estimarea noastra la sfarsitul anului vom avea o rata a inflatiei undeva de 8%", a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a mentionat ca, desi nu este ultima proiectie a BNR, cifra a fost transmisa Fondului Monetar International, intrucat reprezinta un criteriu care trebuie indeplinit in cadrul acordului cu institutia financiara internationala.

Cititi mai multe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
inflatie,
Isarescu,
BNR
/actualitate/afaceri/isarescu-rata-inflatiei-va-fi-la-finele-anului-in-jur-de-8-6497185
6497185
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.