Intelegeri de fixare a pretului painii in Vrancea si Maramures

Postat la 11 decembrie 2009 45 afişări

Consiliul Concurentei a amendat 48 de societati din Vrancea si Maramures cu 6,3 milioane lei pentru formarea unui cartel in cadrul careia era stabilit pretul de vanzare al painii, se arata intr-un comunicat de presa.

"Orice forma de restrangere sau impiedicare a concurentei produce o grava afectare a intereselor consumatorilor finali", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In urma investigatiei declansata de Consiliul Concurentei s-a dovedit ca pretul painii pe kilogram a crescut cu 36% pana la 2,13 lei, in urma intelegerii de fixare a pretului intre producatori. Prejudiciul adus consumatorilor a fost estimat la 8,3 milioane lei, iar cele 31 de firme implicate in cartel au fost sanctionate cu o amenda cumulata de 5,6 milioane lei.

In judetul Maramures au fost amendate 17 societati cu 624 mii lei, pentru fixarea unui nivel minim al pretului de vanzare a painii albe.

Consiliul Concurentei a mai sanctionat si Asociatia Comerciantilor Depozitari de Cereale din Romania cu 8% din veniturile pe anul trecut pentru stabilirea si transmiterea unor nivele de tarife ce trebuiau aplicat de membrii acesteia pe piata serviciilor de depozitare a graului din zona de Sud-Est si de Vest a Romaniei

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/intelegeri-de-fixare-a-pretului-painii-in-vrancea-si-maramures-5172581
5172581
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.