ING vede un curs de maxim 4,5 lei/euro in aceasta vara

Postat la 29 iunie 2010 5 afişări

ING Bank estimeaza un curs de 4,3 lei/euro in trimestrul al treilea al acestui an, iar rata de schimb valutar nu ar trebui sa depaseasca 4,4-4,5 lei/euro, nivel la care, de altfel, este asteptata interventia BNR.

"Nu credem ca strategia de protejare a leului a fost complet pusa deoparte, din moment ce stabilitatea financiara ramane o chestiune importanta. Totusi, tinand cont de activitatea economica slaba si de nevoile masive de finantare ale Ministerului Finantelor, consideram ca banca centrala permite ceva spatiu de manevra pentru leu. In mod ironic, o astfel de strategie ar putea necesita o interventie foarte hotarata pe piata valutara in curand, taind asteptarile de depreciere. O astfel de masura ar putea avea loc in zona 4,4-4,5 lei/euro, pe care o vedem de altfel ca varf", se arata intr-o analiza ING.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
ING,
estimare,
curs,
leu,
euro
/actualitate/afaceri/ing-vede-un-curs-de-maxim-4-5-lei-euro-in-aceasta-vara-6459826
6459826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.