ING: BNR ar putea majora dobanda de politica monetara la finalul anului

Postat la 09 iulie 2010 12 afişări

Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea majora dobanda de politica monetara in ultimele doua sedinte din acest an, din septembrie si noiembrie, de la 6,25% la 7% pe an, considera analistii ING Bank Romania.

"Credem ca in prima faza banca centrala va lupta impotriva majorarii inflatiei prin mentinerea ratelor de pe piata aproape sau peste nivelul dobanzii de politica monetara (in acest fel leul este protejat intr-o anumita masura de depreciere). In viitor, probabilitate unei majorari a dobanzii cheie inainte de finele anului ar putea deveni tot mai mare", se arata intr-un raport al ING Bank Romania.

Analistii noteaza ca BNR a aratat, dupa sedinta de politica monetara de la inceputul lunii iulie, ca "va actiona pentru limitarea efectelor de runda a doua ale acestei masuri si continuarea ancorarii anticipatiilor inflationiste la niveluri scazute".

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
dobanda monetara,
ING,
BNR,
majorare
/actualitate/afaceri/ing-bnr-ar-putea-majora-dobanda-de-politica-monetara-la-finalul-anului-6530838
6530838
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.