Impozitarea luxului, varianta revizuita: creste impozitul pe masini si pe locuinte

Postat la 01 iulie 2010 13 afişări

Impozitul pentru autoturismele cu capacitate cilindrica peste 2000 cmc se dubleaza, iar proprietarii care detin mai multe cladiri, apartamente sau case vor plati un impozit suplimentar pentru perioada 1 iulie – 1 decembrie, conform OUG adoptate miercuri, a anuntat premierul Emil Boc.

"Am un exemplu aici: pentru cineva care are un Audi A6, 2,15DI, daca acum platea un impozit de 468 de lei, dupa majoritatea impozitelor se va plati, pentru acest Audi A6, 936 de lei", a spus prim-ministrul, in declaratia de presa de dupa sedinta de guvern.

In privinta impozitului suplimentar pe cladiri, acesta va fi cu 65% mai mare pentru cel care detine inca o locuinta in afara de cea de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua locuinta si cu 300% pentru a treia si urmatoarele, indiferent daca acestea sunt inchiriate sau nu altor persoane. Pentru cei care detin o singura locuinta, impozitul nu va fi majorat.

"Banii vor putea merge la autoritatile locale, care isi vor spori bugetele", a precizat premierul, fara a oferi o estimare a incasarilor.

Ordonanta de urgenta adoptata miercuri modifica textul OUG privind noului Cod fiscal, adoptata saptamana trecuta, care prevedea plata de catre proprietarii mai multor locuinte a unei taxe de solidaritate echivalente cu 50% din impozitul pe acest an pentru prima locuinta suplimentara, respectiv 100% din impozitul pentru a doua si 200% din impozitul pentru a treia si urmatoarele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
impozit,
masini,
proprietate,
locuinte,
guvern,
boc
/actualitate/afaceri/impozitarea-luxului-varianta-revizuita-creste-impozitul-pe-masini-si-pe-locuinte-6469236
6469236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.