Hotelierii din Grecia au scazut tarifele cu 30%, in incercarea de a pastra turistii

Postat la 26 iulie 2010 8 afişări

Hotelierii din Grecia au scazut tarifele cu 30% in acest an si au coborat preturile la serviciile alimentare, in incercarea de a atenua reducerea numarului de turisti straini pe fondul crizei economice, a declarat agentiei MEDIAFAX Grigoris Tassios, presedintele Asociatiei Hotelierilor din Halkidiki.

Potrivit lui Tassios, anul trecut au ajuns in Grecia circa 16 milioane de turisti straini, fata de 16,5 milioane in 2008. Pentru acest an, autoritatile elene din turism estimeaza o scadere a numarului strainilor la 15 -15,5 milioane.

Si numarul de romani care si-au petrecut vacanta in Grecia a scazut de la 450.000 in 2008 la circa 400.000 anul trecut.

"Pentru acest an ne asteptam la o scadere a numarului de turisti romani cu 5-7%. In incercarea de a limita scaderea numarului de turisti, hotelurile din Grecia au redus tarifele cu 30%, in medie, in acest an, si au micsorat si preturile la mancare. Si pentru perioada urmatoare, ca strategie, avem in vedere scaderea preturilor", a spus Tassios.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
hotelieri,
Grecia,
turisti,
hotelieri,
reducere,
preturi
/actualitate/afaceri/hotelierii-din-grecia-au-scazut-tarifele-cu-30-in-incercarea-de-a-pastra-turistii-6731178
6731178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.